Ta hjälp med badrumsrenoveringen

Det finns flera saker i hemmet som du kan göra själv när det kommer till renovering och det finns saker du inte får göra själv, sen ska inte glömmas att det finns saker som du inte bör göra själv – såsom att renovera ditt badrum i hyreslägenheten utan att varken prata med värden eller ta hjälp av en fackman, för det kan nämligen få dig vräkt.

Utan värdens vetskap lade hyresgästen klinkers på badrumsgolvet och bytte golvbrunn samt elkopplingar. Men arbetet var inte gjort på rätt sätt och nu sägs hyresavtalet upp – Hem & Hyra.

Att göra renoveringar i badrummet är något man självklart kan ge sig på som hyresgäst, men det kan vara något man inte borde göra utan hjälp. Det är nämligen just vad som fått en 29-årig man i Stockholm vräkt från sin lägenhet i Stockholm, såsom citatet berättar. Utan att varken berätta eller be om lov först så valde mannen att byta golv i sin hyresrätt utan att ta hjälp från en hantverkare. Det resulterade i ett undermåligt arbete och flera rättstvister som nu kommit till sin spets. Hovrätten har beslutat att mannen är skyldig att flytta då man bedömer att de golvarbeten som hyresgästen har utfört i sitt badrum går klart utöver vad en hyresgäst har rätt att göra utan att först ha sin värds godkännande för arbetet. Så vad kan man ta för lärdom av detta? Två saker: berätta för värden om att du ska eller vill renovera i dina lägenhet och ta sedan hjälp av en fackman för att få arbetet välutfört – smart kan vara att även se till så du har ett skriftligt godkännande om att värden samtycker till din renovering innan du startar igång den, då är du extra skyddad mot rättsliga efterföljder.