Stockholm inte längre lönsamt

Det är en myt att en flytt till Stockholm generellt är ekonomiskt lönsam. Ny forskning visar att det dyrare livet i storstaden äter upp allt större delar av den inkomstökning som inflyttningen ofta ger – i alla fall för den som inte gör karriär.

Så inleds en artikel från Svenska Dagbladet, och det är ju verkligen fascinerande. I artikeln skriver de bland annat om en tjej som har en studentlägenhet i Lidingö på 24 kvadratmeter, som hon betalar runt 4000 kronor för i månaden.  Det är otroligt mycket pengar för en liten lägenhet som faktiskt inte heller ligger speciellt centralt. Och med tanke på att tjejen är student har hon ju inte heller en direkt stor inkomst, och det är verkligen märkligt. I artikeln berättar hon också att om hur hon bott innan hon fick lägenheten på Lidingö. Då har hon bland annat hyrt ett rum i en andrahandstvåa, haft en tvåa i andrahand i Hägerstensåsen, i Abrahamsberg samt varit inneboende vid Mariatorget.

Och frågan är väl om det inte är mer lönsamt att faktiskt flytta ut från Stockholm snarare än in till Stockholm? Att behöva lägga så mycket pengar på hyra kan ju knappast vara ekonomiskt lönsamt, och bara för att man inte bor i Stockholm behöver man ju inte bo helt öde i en by långt från civilisationen. Något en skulle kunna göra är att faktiskt flytta till Göteborg eller Malmö. Där är det billigare, och man kommer garanterat att kunna hitta jobb där också.

Flytta från Stockholm

Om du väljer att flytta från Stockholm och försöka att lyckas någon annanstans rekommenderas det att göra det snart. Just nu kan man  faktiskt säja av sin lägenhet och göra en rejäl vinst, och har man ett förstahandskontrakt kan man hyra ut  det och bo billigare i en annan stad. Därmed sparar man mycket pengar, och man vet aldrig hur trenden med dyra hyror och räntor i Stockholm ser ut. Och du, om det känns som ett jobbigt projekt att flytta med allt från städning, till packning, till flyttlådor och så vidare, så behöver du faktiskt inte stressa upp dig så mycket. Du hittar en bra flyttfirma i Stockholm på Flyttfirmaistockholm.nu, och där kan du få hjälp med det mesta. Du behöver inte heller vara oroa dig för att det ska kosta mycket, efter som du ändå kommer att tjäna på att flytta i längden, eller hur?

Exempel på städer som man kan flytta till om Stockholm blir för dyrt:

  • Göteborg
  • Malmö
  • Örebro
  • Uppsala
  • Västerås

Det behöver verkligen inte vara ett nerköp att lämna Stockholm, och antagligen måste folk bara glömma tanken på vad som är det “man ska göra”, utan istället följa sin egen känsla. Är det bättre, rent ekonomiskt, att bo någon annanstans är det väl en självklarhet att det i alla fall är värt att testa en annan stad. Sen kan man ju då lägga de pengar man sparar på annat roligt, så som en resa till en ännu större stad (typ New York kanske?). Är inte det lite mer lockande?