Städning innan flytt

Något som alla som ska flytta måste göra innan de flyttar ut är att städa. Anlitar man ett städföretag som är oprofessionellt kan det hända att man får en dålig städning utförd. Men det är en större risk att städa på egen hand, eftersom undermålig städning kan ge böter.

På ekuriren.se kan man läsa om en man som anmält ett städföretag till Allmänna reklamationsnämnden för dålig städning av hans villa i samband med en flytt. I den anmälan som han skickat in till ARN kräver mannen att städföretaget ska gå med på att dra av 50 procent av kostnaden för städningen. När det första klagomålet gjordes på städningen hade inflyttningen redan skett. Städföretaget medger att det var brister i flyttstädningen men de går inte med på kravet som mannen har. De går endast med på en kostnadsminskning med 15 procent.

Bra att anlita städföretag

Det här exemplet kan få en avskräckt från att anlita flyttstädning när det är dags att flytta. Men de flesta företag är faktiskt riktigt bra på det dem gör och är oerhört professionella och seriösa. De kan göra en städning, som det skulle ta flera dagar för en privatperson att göra, på endast några timmar. När man ska välja städföretag kan det vara bra att anlita ett företag som har bra referenser och som en mängd kunder redan har rekommenderat. Ett exempel på ett sådant företag är Flyttstädningistockholm.nu/.

Kan få betala753454-window-cleaning

Ännu en anledning till att det kan vara smart att anlita ett städföretag vid flytt, är att man kan behöva betala dyra kostnader om man inte städar på ett ytterst professionellt sätt. På Dagens Nyheter kan man läsa att så många som var femte flyttstädning hos ett bostadsbolag i Malmö blir underkänd. Om bostadsbolaget tycker att en städning inte håller måttet kommer de att begära en summa på flera tusen kronor från den utflyttade.