Så motverkar torkskåp fuktskador

Du kanske tror det är schysst mot miljön att inte dra igång en torkmaskin efter tvätten? Men det behöver det inte alls vara. Att hänga blöt tvätt att torka inomhus kan ge fuktskador och dålig luft. Mögel och astma kan bli konsekvensen blöt tvätt. Torkskåp finns i olika storlekar och minskar risken för att ditt hem blir en bakteriehärd. 

Visste du att en vanlig orsak till mögel och dålig luft hemma beror på att du bara hänger upp dina blöta kläder på tork i lägenheten eller villan? Detsamma gäller om du kommer in en regnig eller snöig utflykt och inte torkar ytterkläderna och skorna på direkten. Barns vadderade skor kan mögla (lukta själv!). En del verkar tro att det är klimatsmart att inte använda torkskåp eller tumlare, men inte om man räknar på det totala. Bättre då att

installera ett Cylinda torkskåp så behöver du inte dras med oväntade kostnader som fuktskador.

Såhär skriver nyheter24:

“Från ett hälsoperspektiv. Många bakterier har hittats inomhus som frodas i fukt och dålig ventilation. Biologer har också upptäckt att fukt själv är en riskfaktor när det kommer till astma och andningsproblem. Det finns studier som visar att svampsporer är kopplat till allergier och astma.”

Det är inte bara den blöta tvätten…

Lägg till matlagningsånga, dusch och annat, så blir det ganska logiskt att du inte kan hänga upp blöta kläder som ska torka i ditt hem. Nej, det där är något man gärna vill undvika. Nästan hellre att ta till det gamla husmorsknepetatt frystorka sin tvätt utomhus. Men då får man ju klä sig ordentligt innan man ställer sig och hänger tvätten i minusgrader. Hu!

Bor du i en lägenhet med gemensam tvättstuga kan du alltid skaffa ett mindre skåp just för utekläderna. De är bara hälften så stora och tar inte mycket plats. Det är ju inte