Renovering sätter relationen på prov

Livet sätter en ständigt på olika prövningar när det kommer till att inte ensam gå genom livet utan att göra det med en livspartner. En renovering är en av dem.

2776426-paintbrush-with-white-paint-in-handVi kan skaffa en stor markis för att underlätta sköna grillkvällar, en portöppnare för att enklare köra in och ut ur garaget eller varför inte lägga in golvvärme i hallen för att skapa en skönare känsla när man sätter på sig eller tar av sig sina skor. Men för alla förbättringar till sitt hem så kan det även bli på bekostnad av ens förhållande.

Tapettestet

Som sagt så får en relation utstå mycket. Det handla ju om att två människor som lever på varandra ska komma överens och vilja leva med varandra. Förut så pratades det om det så kallade tapettestet: om ett par kan komma överens om att sätta upp tapeter utan att de båda ska börja storbråka så sa man att man har en relation som kommer kunna ta sig igenom eldar och vatten o och om igen. Men, det var på tiden då våderna inte var förklistrade utan något som var otroligt mycket svårare. Nu talar man istället om renoveringstestet. Testet som ställer relationen på prov då man lever under andra förhållande och måste ta stora beslut ihop.

Renovering under semestern

De flesta, närmare hälften av alla svenskar väljer att renovera sina hem under de varmare dagarna på året. Och smart är det. Lite intressant och roligt är att det är otroligt jämställt när det kommer till att renovera. Att det blir mer jämställt vid renovering kan även ses som att de båda tar stort ansvar och att det inte blir lika stora sprickor i förhållandet om bara en får bestämma.

Så, går du i renoveringstankar kan det vara otroligt bra att försöka att tänka på att värna om relationen och ta hand om den på bästa möjliga sätt. Och är det så att ni känner att relationen börjar krisa, eller att den gjort det ett tag kan det kanske vara så att det är en gen hos mannen som kan vara problemet.