Renovering inför försäljning av bostad

Det viktigaste vid en bostadsförsäljning är att få ut så mycket pengar som möjligt, allra helst med vinst. Därför kan det vara smart att lägga ner lite extra energi på att fixa till små skavanker innan man värderar och säljer bostaden.

I ett inlägg som vi skrev tidigare beskrev vi hur relationen kan sättas på spel när man renoverar. Men även om projektet kan vara jobbigt för stunden är det oftast väldigt värt det i slutändan. Speciellt om man tänker sälja bostaden inom en snar framtid, då kan det vara extra smart att få upp värdet till max.

Det finns väldigt många små knep att ta till om man har tänkt att sälja, allt för att få den värderad så högt som möjligt. I en artikel här skriver man om många bra tips att tänka på.

Få upp värdet på bostaden

Det bästa man kan göra för att piffa till lägenheten till max är att ta tag i saker som man inte gjort tidigare. Till exempel fylla igen hål från gamla tavlor, fixa till vägguttag så att de sitter rakt eller byta ut en trasig köksbänk. Även om det kostar att ordna till detta kan det vara väldigt mycket värt i slutändan när värdet höjs mer än vad man faktiskt har betalat för åtgärderna.

Större projekt som är bra att slå till md är att måla om väggar med väldigt udda tapet eller starka färger. Istället ska man satsa på ljusa och naturliga toner som passar de flesta. Smart är även att använda sig av mycket belysning som skapar en ljus och öppen atmosfär i bostaden.

Om du har köksluckor gjort av furu, lackera dem vita. Det kan förvandla ett kök som uppfattas som omodernt till att uppfattas modernt och fräsch – Tommy Sundsvall, mäklare.

Det finns såklart ännu fler saker som är bra att ta tag i innan man säljer bostaden. Det är bara att börja med en rundvandring och själv tänka igenom vad man själv hade önskat sig vara ordnat om man själv skulle köpa lägenheten.