Köpa möbler online

Inredningsintresset är stort runt om i landet, och vi ägnar oss gärna åt det och spenderar både tid och pengar på att få våra hem att se snygga ut. Många vill också inreda sitt hem med snygga designmöbler, särskilt det skandinaviska är väldigt populärt i norden då våra formgivare genom åren skapat en stor mängd ikoniska möbler som vi alla känner igen, tänk bara på Arne Jacobsens olika fåtöljer och stolar. Vi väljer också väldigt gärna att handla våra möbler på nätet, vilket vi gör med så mycket annat också dessa dagar när e-handeln är tillgänglig och effektiv. Men det finns en baksida med det hela, det är nämligen vanligt att förfalskade piratkopior på dessa designmöbler säljs av oseriösa handlare på nätet. Nyligen stoppade den danska skattemyndigheten tretton containrar fyllda med piratkopierade möbler.

 – Tidigare har vi sett att det har importerats en del kopierade lampor och liknande, men de senaste månaderna har införseln av kopierade möbler ökat något enormt. Bara i en enda container finns det ju många möbler, säger Trine Dancygier på den danska skattemyndigheten.

Läs hela artikeln här. De som handlar gör det ofta i god tro, de känner inte till att möblerna är piratkopierade, och därför känner sig många också lurade när de får veta att deras möbler är kopior. För att skydda sig bör man välja ett betrott företag när man ska köpa online möbler, till exempel Confidentliving.se som har ett stort utbud av äkta möbler som säljs över nätet. Om en återförsäljare inte verkar ha riktigt rent mjöl i påsen, köp då inte från dem utan kolla någon annanstans!