Knepen som höjer värdet på bostaden

Det blir allt viktigare att renovera och ta hand om sitt hem, men när man ska sälja är man kanske mer benägen att göra en renovering i den nya bostaden och inte den man ska lämna. Då finns det några bra knep man kan ta till för att försöka få ut så mycket som möjligt.

533506-hammer-gloves-nails-and-houseAtt renovera sin bostad kan de flesta göra, och ganska enkelt dessutom. Exempelvis kan man få ett snabbt och litet välkomnande lån från FlexLimit om man så behöver. Men, det skönaste är så klart att lägga det lånet på den nya bostaden och inte på den som man ska lämna. Då finns det en mängd bra tips man kan tänka på för att lägga lånet på den nya bostaden för att sedan “renovera” upp den gamla bostaden för att locka så många köpare som möjligt.

De billiga knepen

I Dagens Industri kan man läsa om knep man kan ta till för att skapa skenet av en så bra bostad som möjligt. Knepen, eller tipsen kommer från en amerikansk mäklarsajt och sägs vara de bästa och de billigaste knepen för att få ut så mycket som möjligt av sin bostad.

Ett av deras knep är att man ska byta ut alla handtag och beslag i lägenheten. Detta för att fräscha upp och ge en modernare look, som inte kräver mycket och kostar mycket. Vad man mer ska tänka på är att hålla alla väggar snygga och fräscha. Även om din favoritfärg är rosa kommer bostaden få ett bättre helhetsintryck om man visar upp den med vita väggar. Sedan är det viktigt att hålla badrummet snyggt, och just badrumsrenoveringar är något som kan bli otroligt dyrt och något man inte vill lägga pengar på om man ska flytta. Att då byta ut toalettstolen samt måla om sitt badkar, om man har ett, brukar vara väl valda investerade pengar.

Ett sista tips är att hålla det rent så de som kommer för att kolla enkelt kan placera in sig själv i bostaden. Ta en till på Elle Decoration för att få inspiration.