Kasta, kasta inte. Kasta, kasta inte.

Alla har vi någon gång när vi var yngre plockat upp en blomma och sedan börjat dra av dess blomblad för att under svåra beslut hoppas på att blomman ska välja åt oss. Även om det är en spännande lek så är det kanske inte riktigt vad du ska göra när det kommer till hur du ska göra med mycket av dina möbler när det kommer till en flytt. Visst, det är kul att köpa nytt till den nya bostaden. Men, det kan vara bra att veta vad du ska göra av allt det gamla om du köper en massa nytt. Vikten av att tänka på miljön och konsumtion stiger. Så, det kan vara bra om du får in det tänket så kan du få ett lite rikare liv både själsmässigt och ekonomiskt.

Köp- och säljmarknaden

Köp- och säljmarknaden ökar stort vilket vi både bugar och bockar för. Att annonsera på fyndtorget.se exempelvis gör att ni annons visas på alla olika köp- och säljsajter och du har med det större chans att kamma hem ett bra pris för dina saker. Men tänk på att om det är något du verkligen vill bli av med som du tänkt slänga så kan det vara värt att bara ta en symbolisk peng då det finns andra som skulle uppskatta det oerhört mycket.

Köpförbud

Organisationen Medveten konsumtion på Facebook försöker uppmanana sina följare att under en och en halv månad inte handla något nytt.

”Målet är att folk genom ett skarpt test ska reflektera över sin konsumtion. Varje gång man spontant känner att nu vill jag handla nytt så ska man tänka: nej det ska jag inte.” (läs mer)

Testa du med om du lyckas.