Homestyling ger mer

Att en välpresenterad bostad säljer för mer än en bostad som inte fått lika mycket kärlek innan visning är givet, men visste du att det går att få potentiella köpare om än mer sugna att köpa bostaden du säljer? Det gör man genom homestyling, och här har vi listat bästa knepen för att styla din bostad innan den läggs ut för försäljning.

Tidigare har vi tipsat om vägar att gå för att höja värdet på din bostad och tog bland annat upp hur mindre renoveringar gör bostaden mer attraktiv. Men det går också att lägga i en högre växel när detta är klart. Genom homestyling. Men kom ihåg att det finns en hel del saker att tänka på för att göra stylingen på rätt sätt, ett överstylat hem kan nämligen få motsatt effekt, och det vill man inte råka ut för.

Så stylar du bostaden inför en försäljning

inredning öppen planlösning2 - KopiaKom ihåg att ditt hem efter försäljning inte längre kommer vara ditt utan någon annans. Vid stylingen av hemmet är det därför viktigt att låta de potentiella köparna kunna se sig själva boendes i din bostad. Börja därför med att plocka bort alla personliga foton och andra detaljer som visar vem eller vilka som bor i bostaden just nu, det intryck du vill ge är att den potentiella kommer hem i ett hem och inte i ditt hem. Det finns en skillnad. Det hela handlar nämligen om att köpare ska få en positiv bild av säljaren, men inte en alltför tydlig bild, förklarar Expressen till exempel.

Tips på hur man stylar rätt:

  • Första intrycket – skapa ett som är positivt genom att presentera både entré och hall på ett bra och välkomnande sätt, till exempel genom att städa noga, rensa och plocka bort onödiga möbler som får utrymmet att verka mindre.
  • Plocka bort personliga tillhörigheter – två fräscha tandborstar i badrummet skapar en bebodd känsla medan tandkrämskladd och solkiga handdukar skrämmer bort, använd små knep för att få spekulanterna att se sig själva i bostaden
  • Rådgör om målgrupp – hör efter med mäklaren om vilken målgrupp som troligen kommer vilja köpa din bostad och inred därefter.