Dags att utnyttja RUT-avdraget

Med hjälp av RUT-avdraget kan man få skattereduktion när man väljer att anlita städhjälp och i Stockholm är det mest barnfamiljer som väljer att utnyttja denna reduktion. Barnfamiljerna har även rätt att använda RUT-avdraget för andra tjänster så som till barnpassning och läxhjälp vilket ger föräldrarna mer frihet och samtidigt hjälper barnen att säkra sin framtid. Så se till att ta hjälp av RUT-avdraget för din hemstädning i Stockholm och lär samtidigt dina barn att plocka undan efter sig!

7456830-girl-with-vacuum-cleanerMånga barnfamiljer lever i kaos och föräldrarna ägnar all sin tid åt hämtning, lämning och uppassning av sina barn vilket gör att hemstädningen ofta kommer i andra hand. Därför kan det vara skönt att med hjälp av RUT-avdraget anlita Stockholm Städgruppen AB där familjen kan få både hemstädning, fönsterputs och vid eventuell flytt kan man få flyttstädning. Sålunda kan man samtidigt lära sina barn att hålla ordning eftersom städfirmor inte vanligtvis brukar plocka upp efter de boende i hemmet utan enbart städar fria och öppna ytor. Om en familj då anlitar en städfirma som kommer exempelvis en gång i veckan kan de därigenom skapa en städrutin för både sig själva och för sina barn.

Vad mer är RUT-avdraget bra till för barnfamiljer?

  • RUT-avdrag gäller alla typer av hushållsnära tjänster – enligt skatteverket innebär detta att rutarbetet som utförs tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad och även barnpassning, omsorgstjänster och enkelt trädgårdsarbete faller inom denna ram.
  • Barnpassning – är giltigt för skattereduktion förutsatt att barnpassningen sker i bostaden eller i nära anslutning så som hämtning/lämning till dagis och skola eller liknande. Dock räknas inte tjänster för specialkunskaper in i reduktionen så som privatlärare eller tränare.
  • Läxhjälp – utgifter som blir när barn för läxhjälp i hemmet och det är bara förälder eller vårdnadshavare som kan få RUT-avdrag. Dock är en förutsättning att ämnena som läxhjälpen avser är direkt kopplade till kurser som läses på grund- eller gymnasieskola.
  • Matlagning – när man anställer någon att tillaga maten man själv inköpt och reduktionen avser matlagning i hemmet eller i nära anslutning till bostaden. Ett plus är även att avdraget gäller under samma förutsättning som vid matlagning om man anlitar någon för att blanda drinkar.