Dags att installera larm

Under renovering av ett hem och under semestertider är risken som högst att man råkar ut för inbrott och därför kan det vara bra att man installerar ett välfungerande inbrottslarm.

4963370-car-thief-in-a-maskEtt av de vanligaste brotten som begås i Sverige är inbrott och det absolut vanligaste brottet är bilstöld så därför kan det vara bra att installera larm i både sitt hem och i sin bil för att undvika tråkiga situationer. Hos http://www.larmhem.se/34-fritidsfordon erbjuds en rad olika alternativ för att skydda sitt hem och sina fordon mot stölder. Just under renoveringstider kan denna typ av extra skydd vara bra eftersom bilen ofta står obevakad och huset ofta står olåst när man fixar och donar i hemmet. Sålunda kan det även vara bra att tänka på att sätta upp kameraövervakning av sitt hem, till exempel utan för sin ytterdörr och vid sin garageinfart.

På vilka sätt kan man skydda sig mot inbrott?

Först och främst är det viktigt att veta att de flesta inbrottstjuvar tar reda på dina rutiner innan de gör sin stöt och därför kan det vara svårt att skydda sitt hem till 100 % om man inte har ett bra larm kopplat direkt till larmcentral och polis. Men något som också är ett bra tips för villaägare är att engagera sig i grannsamverkan och att sätta denna typ av dekal på både sin bil och sin brevlåda. Vidare är grannsamverkan även bra under semestertider då man kan vara säker på att grannarna håller ett öga på ens fastighet. Något som man också bör ta för vana är att alltid kontrollera så att alla fönster och dörrar är stängda och ordentligt låsta innan man lämnar sitt hem oavsett om man ska vara borta i fem minuter eller i fem veckor för att alltid vara säker på att ingen kan ta sig in. Dock är det bästa alternativet att även ha ett hemlarm installerat som är kopplat direkt till en larmcentral för att på enklast vis undvika och förebygga inbrott.