Att vara trygg hemma

Är det någonstans som man vill känna sig trygg så är det inom hemmets väggar – men hur ska man gå tillväga för att verkligen skapa sig en riktigt trygg miljö?

inbrott balkongdörrFör att man ska känna sig trygg i sitt hem krävs först och främst att man trivs på den plats man bor – men även att man har ett ordentligt larm som varnar om någon försöker ta sig in. Till exempel finns larm såsom Protexus villalarm vilka är kopplade direkt till larmcentral med väktartjänster och skyddar bostad både mot inbrott och mot eventuell brand. Och just ett hemlarm kan vara något att investera i – i Båstad sveper just nu en inbrottsvåg till exempel, skriver Helsingborgs Dagblad.

Skydda dig mot inbrott

Inbrott är något man själv inte kan styra över huruvida ens bostad kommer att drabbas eller ej, men det går att arbeta förebyggande för att minska inbrottsrisken. Till exempel handlar det om enkla saker så som att låsa dörren när man går hemifrån och undvika skrymmande växter framför dörrar och fönster som inbrottstjuven kan ta skydd bakom för att ostört ta sig in i hemmet (källa). Polisen tipsar om att man även ska meddela sina grannar om man ska resa bort, be någon ta in posten, sätta timer på lampor så de släcks och tänds vid olika tillfällen och även sätta timer på radion så även den är på någon gång under dagen och kvällen. Likaså tipsar man även om att undvika att skriva ut på sociala medier att man ska bort – utvecklingen går framåt och detta är något som inbrottstjuvar drar nytta av.

När man bor i villa eller radhus

Något som polisen också tipsar om är att man ska be sina grannar om att göra så ens hem ser bebott ut om man ska resa bort genom att exempelvis parkera sin bil på ens uppfart och kanske skotta undan snö och göra fotspår intill bostaden med mera. Men om man vill känna sig trygg även när man inte är bortrest utan stannar hemma så kan det som sagt vara bra att både skaffa larm och kanske även en vakthund om man känner sig otrygg.