Ännu fler förvaringstips

Vi har tidigare skrivit om hur du på bra sätt kan skapa plats för förvaring, och det är nog något av det folk behöver mest hjälp med när det kommer till inredningen. Många har väldigt mycket saker som ligger framme och skräpar och samlar damm när de egentligen skulle kunna förvara det på ett smidigt sätt. Fortsätt läsa för att få ännu fler bra tips på hur du kan sköta förvaringen i hemmet! 

1136570-box-of-junkJa, den där eviga förvaringen. Det är många som inte riktigt vet hur de ska hantera det, eller hur de ska sortera saker på ett bra sätt. Och det är kanske inte så konstigt, för vi lägger väldigt mycket krut på andra saker i inredningen och då blir liksom sorteringsbiten lite bortglömd. Den kan också ses på med ett skeptiskt öga av många, det ses som att sortering och förvaring är något för pedanter med tvångssyndrom. Och kanske är det så att det finns ett uns korn av sanning i den tråkiga fördomen, men skulle inte alla må lite bättre av lite mer ordning och reda på sina saker?

Olika former av förvaring för olika rum

???????????????????????????????????????

Vad man kan förvara beror ju väldigt mycket på vilken sorts person du är och vilka vanor du har. Är du en person som har mycket olika papper att hålla reda på är ju dokumentsorterare, mappar och pärmar grejen för dig. Är du till exempel intresserad av att sy så är det ju bra med en smart förvaring av tyger och sytillbehör så att du snabbt kan hitta det du letar efter, och är du en konstnärlig människa måste du ju ha ett bra ställ till alla dina penslar, pennor och paletter. Badrumsskåpet är en plats som kantas av oreda hos de allra flesta människorna, det är en salig blandning av deodorant, rengöringskrämer, tops, mediciner, smink och hårprodukter. Här kan lösningen till exempel vara ett snyggt sminkställ eller en burk att förvara topsen i på ett smart sätt, eller varför inte fina matchande burkar att stoppa allt från tandborstar till rakhyvlar i?

Sovrummet är ett rum där förvaringen blir väldigt viktig, för det har visat sig att man ska ha ett rum att sova i som är så lite plottrigt som möjligt för att man ska sova gott. Se därför till att ha fina förvaringsburkar att stoppa saker i, eller varför inte fina nattduksbord med lådor i som du kan stoppa undan saker i så de inte ligger framme och omedvetet stör lugnet i rummet under natten?

I köket finns det en form av förvaring där många inte lägger tillräckligt mycket krut, och det är när det kommer till matlådan som du tar med dig till skolan eller jobbet. För hur många gånger har du inte undvikt att ta med dig sallad i matlådan för att det blir så krångligt när du ska värma maten, och har du inte flera gånger besviket öppnat matlådan och upptäckt att såsen har blött ner alldeles förskräckligt. Med flera separata matlådor i olika storlekar blir det ett minne blott med dessa problem! Så tänk efter, vad kan du göra för att förbättra din förvaring hemma?